ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΡΥΜΟΥ ΣΑΜΑΡΙΑΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ WORKSHOP ΣΤΟ ΝΕΣΤΟ

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς συμμετείχε στο Διεθνές Workshop για την ένταξη του Παραποτάμιου Δάσους Δέλτα Νέστου, των Στενών Νέστου και της ευρύτερης περιοχής στο πρόγραμμα «Άνθρωπος και Βιόσφαιρα» (ΜΑΒ) της UNESCO.
Το Workshop φιλοξενήθηκε στη Χρυσούπολη Καβάλας, στις 19 και 20 Οκτωβρίου 2017 και συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, καθηγητές από το Τεχνολογικό Ινστιτούτο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, επιστημονικό προσωπικό τού Φορέα Διαχείρισης ΕΔ Δέλτα Νέστου-Βιστωνίδας-Ισμαρίδας, εκπρόσωποι Δήμων τής περιοχής και τοπικών επιμελητηρίων και συνεταιρισμών καθώς και εκπρόσωποι περιοχών ΜΑΒ από διάφορες χώρες τού κόσμου. Τον Φορέα Διαχείρισης ΕΔ Σαμαριάς εκπροσώπησε ο επιστημονικός συνεργάτης, δασολόγος, Α. Τσακιράκης.

Το πρόγραμμα MAB παρέχει μια μοναδική πλατφόρμα συνεργασίας για την έρευνα, την ανάπτυξη, τη δικτύωση, την ανταλλαγή πληροφοριών, γνώσεων και εμπειρίας σε τρία αλληλένδετα θέματα: κατάσταση βιοποικιλότητας, την κλιματική αλλαγή και την αειφόρο ανάπτυξη. Η προτεινόμενη προς ένταξη περιοχή θα είναι μόλις η τρίτη με τη διάκριση του προγράμματος MAB τής UNESCO στην Ελλάδα, μαζί με το Φαράγγι της Σαμαριάς και τον Όλυμπο, σε ένα δίκτυο 669 περιοχών σε 120 χώρες του κόσμου.

to top