Συμβουλές για διάσχιση Σαμαριάς

Διαβάστε τις πρακτικές συμβουλές που είναι χρήσιμες για την επίσκεψή σας στο φαράγγι της Σαμαριάς.

[gview file=”https://www.samaria.gr/wp-content/uploads/pinakida-curves.pdf”]

Κανονισμός Λειτουργίας του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς

Ημερομηνίες Έναρξης Λειτουργίας

Ο Εθνικός Δρυμός ανοίγει από την 1η Μαΐου μέχρι 15 Οκτωβρίου κάθε χρόνο από τις 7 π.μ. μέχρι 4 μ.μ. από τις δύο εισόδους Ξυλόσκαλο και Αγία Ρουμέλη.

Οδηγίες προς τους επισκέπτες

Μπορούν να περπατούν μόνο κατά μήκος του κυρίως μονοπατιού. Όσοι επιθυμούν να περπατή-

σουν εκτός μονοπατιού χρειάζονται ειδική άδεια.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ

 1. Η καταστροφή ή απομάκρυνση τεχνικών έργων και υλικών του Δρυμού
 2. Η κοπή δένδρων και θάμνων, το ξερίζωμα και η συλλογή φυτών και σπόρων
 3. Η συλλογή και μεταφορά φυτοχώματος και καυσόξυλων
 4. Το άναμμα φωτιάς γενικά και το κάπνισμα σε χώρους άλλους από τις θέσεις ανάπαυσης
 5. Η κατασκήνωση με οποιαδήποτε μορφή και η διανυκτέρευση
 6. Η ελεύθερη κυκλοφορία οποιωνδήποτε ζώων που συνοδεύουν επισκέπτες
 7. Η επίδειξη και η τοποθέτηση οποιωνδήποτε πινακίδων και σημάτων
 8. Η πώληση τροφίμων και άλλων αντικειμένων καθώς και η κατά οιονδήποτε τρόπο έκθεση

και διανομή αυτών

 1. Η κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών
 2. Το κυνήγι κάθε ζώου
 3. Η αφαίρεση ή καταστροφή φωλιών, αυγών ή νεοσσών και γενικά η ενόχληση

και καταστροφή των ειδών της πανίδας

 1. Η κολύμβηση στα ρέματα του δρυμού
 2. Η ενόχληση των άλλων επισκεπτών
 3. Η τοποθέτηση σκουπιδιών σε χώρους άλλους από τα δοχεία απορριμμάτων
 4. Η πρόκληση ζημιών σε γεωλογικούς σχηματισμούς και πολιτιστικά μνημεία
 5. Η φωτογράφιση επισκεπτών για εμπορικούς λόγους
 6. Η βοσκή κάθε ζώου
 7. Η εγκατάσταση κυψελών μελισσοσμηνών χωρίς άδεια της δασικής υπηρεσίας

 Οδηγίες από την ενημερωτική πινακίδα στην είσοδο του Δρυμού

Καλωσήρθατε στο φαράγγι της Σαμαριάς

Η περιοχή που θα επισκεφθείτε είναι μοναδική. Η ομορφιά της όμως κρύβει και κινδύνους. Η ασφάλειά μας και η ασφάλεια της περιοχής απαιτούν πολλή προσοχή. Σας παρακαλούμε να διαβάσετε  τις οδηγίες που ακολουθούν για να είναι η επίσκεψή σας ασφαλής και ευχάριστη.

Ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες των φυλάκων και των πινακίδων ειδικά αυτές που αναφέρονται σε πτώσεις λίθων. Για κανένα λόγο μην απομακρύνεστε από το κεντρικό μονοπάτι.

Πολύ μεγάλη προσοχή δίνετε σε θέματα πυρκαγιάς. Παρατηρήστε τον πενταβάθμιο ημερήσιο δείκτη κινδύνου. Ενημερώστε άμεσα για οποιοδήποτε ένδειξη (π.χ. καπνός). Όσοι καπνίζουν πρέπει να περιορίζονται στους χώρους ανάπαυσης. Μετά το 2ο χιλιόμετρο εντοπίστε την κοίτη του ποταμού όπου μπορείτε να καταφύγετε σε περίπτωση κινδύνου.

Γραμμή έκτακτης ανάγκης 112.

Εκτός τα αναγκαία για την προστασία από τον ήλιο, φροντίστε να έχετε μαζί σας τα φάρμακά σας αν έχετε ανάγκη. Αναφέρετε στους φύλακες όποιο πρόβλημα υγείας μπορεί να σας απασχολήσει.

Διασχίστε το φαράγγι αργά, με πολλές στάσεις. Αφιερώστε χρόνο να παρατηρήσετε γύρω. Προτιμήστε μια διανυκτέρευση στην Αγυά Ρουμέλη από την ημερήσια εκδρομή.

Ο χάρτης της διαδρομης

Ο χάρτης στα ελληνικά

[gview file=”https://www.samaria.gr/wp-content/uploads/2013/10/Ethnikos_Drymos-Samarias_MAP_ELINIKA-1.pdf”]

Google Street View Special Collects: https://www.google.com/streetview/#greece-highlights/samaria-gorge

Χρήσιμες πληροφορίες για τη διάσχιση του φαραγγιού της Σαμαριάς

Σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς, η πεζοπορία επιτρέπεται μόνο κατά μήκος του κεντρικού μονοπατιού στο φαράγγι της Σαμαριάς. Μπορείτε να εισέλθετε στο Φαράγγι μέσω δύο εισόδων – μια στα βόρεια («Ξυλόσκαλο»), η οποία βρίσκεται κοντά στο οροπέδιο του Ομαλού και μια στα νότια – κοντά στον παραθαλάσσιο οικισμό της Αγίας Ρουμέλης. Το Ξυλόσκαλο είναι προσβάσιμο με αυτοκίνητο, αλλά η νότια είσοδος προσεγγίζεται μόνο ακτοπλοϊκώς.

Το κεντρικό μονοπάτι μέσα στο φαράγγι έχει συνολικό μήκος 13χλμ. Η απόσταση από την νότια είσοδο μέχρι την Αγία Ρουμέλη είναι 3 χλμ επιπλέον. Επομένως, η συνολική διαδρομή είναι περίπου 16 χλμ. Η φυσική κατεύθυνση της διαδρομής ακολουθεί την κλίση του εδάφους, ξεκινώντας από το Ξυλόσκαλο (υψόμετρο 1227μ) μέχρι την επιφάνεια της θάλασσας στην Αγία Ρουμέλη (υψόμετρο 0μ). Το μονοπάτι είναι στο μεγαλύτερο τμήμα του βραχώδες. Σε κάποια σημεία θα χρειαστεί να διασχίσετε το ποτάμι, είτε πατώντας σε μικρές ξύλινες γέφυρες είτε σε πέτρες που έχουν τοποθετεί με τέτοιο τρόπο ώστε να σχηματίζουν πέρασμα κατά πλάτος του ποταμού. Επομένως, δεν θεωρείται «εύκολη» διαδρομή, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι απευθύνεται μόνο σε έμπειρους πεζοπόρους. Περίπου 800 άτομα διασχίζουν το φαράγγι της Σαμαριάς καθημερινά. Ένας μέσος χρόνος για τη διάσχιση είναι ~6-7 ώρες, καθώς συνήθως θα χρειαστεί να κάνετε και μερικές στάσεις. Υπάρχουν κάποια σημεία αναψυχής μέσα στο φαράγγι όπου μπορείτε να σταματήσετε για λίγο, να ξεκουραστείτε και να απολαύσετε τη θέα.

Εισιτήριο εισόδου

Για την είσοδο στον Εθνικό Δρυμό Σαμαριάς υπάρχει εισιτήριο που κοστίζει πέντε (5) ευρώ. Τα παιδιά κάτω των 15 ετών εισέρχονται δωρεάν. To εισιτήριο εισόδου είναι το ίδιο ανεξάρτητα εάν επιθυμείτε να διασχίσετε μόνο για λίγα χιλιόμετρα, ή εάν σκοπεύετε να κάνετε όλη τη διαδρομή.

Σημείωση: Είναι σημαντικό να κρατάτε το απόκομμα του εισιτηρίου σας, καθώς θα σας ζητηθεί για έλεγχο στην έξοδο. Αυτό γίνεται για την ασφάλεια των επισκεπτών, καθώς με αυτόν τον τρόπο οι φύλακες του Δρυμού ελέγχουν τον αριθμό των ατόμων που εισήλθαν και εξήλθαν.

Εναλλακτικές διαδρομές μέσα στο φαράγγι της Σαμαριάς

Μόνο το κεντρικό μονοπάτι στο φαράγγι της Σαμαριάς είναι προσβάσιμο στους επισκέπτες. Παρόλα αυτά, μπορεί να επιλέξετε να εισέλθετε στο φαράγγι από τη βόρεια ή τη νότια είσοδο, ή μπορεί να επιλέξετε να μην κάνετε ολόκληρη τη διαδρομή. Παρακάτω θα βρείτε μερικές πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να σχεδιάσετε την επίσκεψή σας με τον τρόπο που είναι πιο βολικό για εσάς.

Προτεινόμενη/ δημοφιλέστερη διαδρομή

Πεζοπορία όλης της διαδρομής των 16 χλμ, ξεκινώντας από το Ξυλόσκαλο και καταλήγοντας στην Αγία Ρουμέλη.

Χρησιμοποιώντας τα δημόσια μέσα μεταφοράς

Στο Ξυλόσκαλο μπορείτε να φτάσετε με το δημόσιο λεωφορείο, το οποίο ξεκινά από τον κεντρικό σταθμό των λεωφορείων στα Χανιά (ΚΤΕΛ) και καταλήγει στον Ομαλό. Η διαδρομή διαρκεί περίπου 60 λεπτά και το εισιτήριο για έναν ενήλικα κοστίζει 7,50 ευρώ. Εάν επιθυμείτε, όμως, να αποφύγετε την πρωινή διαδρομή με το λεωφορείο, μπορείτε να μείνετε το προηγούμενο βράδυ σε ένα ξενοδοχείο στον Ομαλό.

Μόλις φτάσετε στον Ομαλό, θα πρέπει να προμηθευτείτε το εισιτήριο για την είσοδο στο φαράγγι. Τα εισιτήρια εκδίδονται στον προαύλιο χώρο του Κέντρου Πληροφόρησης, το οποίο μπορείτε να επισκεφθείτε δωρεάν πριν τη διάσχιση του φαραγγιού. Στο Κέντρο Πληροφόρησης θα βρείτε πληροφορίες σχετικά με την προστατευόμενη περιοχή (φυσικό & ανθρωπογενές περιβάλλον). Στη συνέχεια, θα πρέπει να κατευθυνθείτε στην πύλη εισόδου με το εισιτήριό σας, για να ξεκινήσετε την κατάβασή σας στο φαράγγι.  Με ένα μέσο περπάτημα θα είστε στην έξοδο μετά από ~6-7 ώρες. Εφόσον, το επιθυμείτε υπάρχει στην έξοδο του φαραγγιού ένα ιδιωτικό λεωφορειάκι, το οποίο σας μεταφέρει στον οικισμό της Αγίας Ρουμέλης, για να αποφύγετε να περπατήσετε τα τελευταία χιλιόμετρα της διαδρομής. Μόλις φτάσετε στην Αγία Ρουμέλη έχετε τρεις διαφορετικές εναλλακτικές επιλογές για να επιστρέψετε στην πόλη των Χανιών:

 1. Να πάρετε το καραβάκι για Σφακιά (Χώρα Σφακίων) – η διαδρομή διαρκεί ~1 ώρα και κοστίζει 12,50 ευρώ για έναν ενήλικα.
 2. Να πάρετε το καραβάκι για Σούγια – η διαδρομή διαρκεί ~40 λεπτά και κοστίζει 11,00 ευρώ για έναν ενήλικα.
 3. Να πάρετε το καραβάκι για Παλαιόχωρα – η διαδρομή διαρκεί ~90 λεπτά και κοστίζει 17,20 ευρώ για έναν ενήλικα.

Μόλις φτάσετε στον προορισμό σας, κανονικά, θα υπάρχει ένα λεωφορείο του ΚΤΕΛ με το οποίο μπορείτε να επιστρέψετε στα Χανιά.

-Από Σφακιά (Χώρα Σφακίων) προς Χανιά– 8,30 ευρώ – ~1 ώρα & 40 λεπτά

– Από Σούγια προς Χανιά– 7,80 ευρώ – ~1 ώρα & 50 λεπτά

– Από Παλαιόχωρα προς Χανιά – 8,30 ευρώ – ~1 ώρα & 50 λεπτά

Παρακαλούμε πολύ ελέγξτε στους παρακάτω συνδέσμους για πληροφορίες σχετικά με τα δρομολόγια και τα εισιτήρια.

ΚΤΕΛ Χανίων-Ρεθύμνου: http://www.e-ktel.com/en/

ΑΝΕΝΔΥΚ: http://www.anendyk.gr

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς δε φέρει καμία ευθύνη για τυχόν αλλαγές στα δρομολόγια ή στις τιμές των εισιτηρίων των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Διάσχιση του φαραγγιού μέσω οργανωμένου γκρουπ

Εάν δεν επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε τις δημόσιες μεταφορές μπορείτε να διασχίσετε το φαράγγι με ένα οργανωμένο γκρουπ. Δε μπορούμε να προτείνουμε συγκεκριμένα τουριστικά γραφεία, αλλά μπορείτε εύκολα να βρείτε κάποιο, καθώς υπάρχουν πολλά που οργανώνουν εκδρομές στο φαράγγι της Σαμαριάς. Μπορείτε να ψάξετε στο διαδίκτυο, ή να βρείτε κάποιο καθώς κάνετε τη βόλτα σας στην πόλη των Χανίων (ή σε όποιο άλλο μέρος διαμένετε στην Κρήτη), ή ενδεχομένως θα μπορούσατε να ζητήσετε σχετικές πληροφορίες στο ξενοδοχείο που παραθερίζετε.

Φθάνοντας  στο φαράγγι της Σαμαριάς με το αυτοκίνητό σας

Εάν θέλετε να πάτε στο Ξυλόσκαλο με το δικό σας αυτοκίνητο, αυτό είναι επίσης δυνατόν, παρόλο που δεν συστήνετε ιδιαίτερα για αυθημερόν εκδρομές, καθώς θα πρέπει να επιστρέψετε στο Ξυλόσκαλο για να το πάρετε πίσω. Σε αυτήν την περίπτωση, όταν φτάσετε στην Αγία Ρουμέλη θα πρέπει να πάρετε το καράβι για Σούγια. Από τη Σούγια υπάρχει ένα λεωφορείο του ΚΤΕΛ που επιστρέφει στον Ομαλό. Παρακαλούμε πολύ ελέγξετε εδώ τα δρομολόγια [http://www.e-ktel.com/en/]. Το εισιτήριο κοστίζει 5,30 ευρώ για έναν ενήλικα. Εναλλακτικά, μπορεί να κανονίσετε να επιστρέψετε στον Ομαλό με ταξί. Παρακαλούμε βρείτε τα στοιχεία επικοινωνίας με ταξί από τη Σούγια για περισσότερες πληροφορίες.

Εναλλακτικές διαδρομές
 • Υπάρχουν ορισμένοι άνθρωποι που επιλέγουν να διασχίσουν το φαράγγι της Σαμαριάς ξεκινώντας από την Αγία Ρουμέλη και καταλήγοντας στο Ξυλόσκαλο. Σε αυτήν την περίπτωση, σας συνιστούμε να έχετε διανυκτερεύσει το προηγούμενο βράδυ στην Αγία Ρουμέλη και να ξεκινήσετε την πεζοπορία σας νωρίς το πρωί. Επιπλέον, θα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας ότι τα τελευταία χιλιόμετρα της διαδρομής θα είναι πιο κουραστικά, καθώς θα κάνετε ανάβαση σε μονοπάτι με σχετικά μεγάλη κλίση. Η επιλογή αυτή θα πρέπει να αποφεύγεται από όσους δεν έχουν την απαιτούμενη φυσική κατάσταση.
 • Εάν δεν επιθυμείτε να κάνετε ολόκληρη τη διαδρομή, μπορείτε να φτάσετε στα Σφακιά, τη Σούγια ή την Παλαιόχωρα με λεωφορείο ή με το αυτοκίνητό σας και από εκεί να πάρετε το καράβι της ΑΝΕΝΔΥΚ για Αγία Ρουμέλη, από όπου θα ξεκινήσετε την διάσχιση του Δρυμού για κάποια χιλιόμετρα. Το εισιτήριο εισόδου και σε αυτή την περίπτωση κοστίζει 5 ευρώ. Το πιο γνωστό σημείο μέσα στο φαράγγι της Σαμαριάς, οι «Πόρτες» βρίσκονται περίπου 1,5 χλμ από το φυλάκιο της Αγίας Ρουμέλης.
 • Εάν δεν επιθυμείτε να κάνετε όλη τη διαδρομή μπορείτε επίσης να εισέλθετε στο φαράγγι από το Ξυλόσκαλο για λίγα χιλιόμετρα. Μπορείτε να φτάσετε στον Ομαλό με το αυτοκίνητό σας, με λεωφορείο ή με ταξί. Ξανά, θα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας ότι η διαδρομή θα είναι πιο κουραστική στην επιστροφή, καθώς το μονοπάτι είναι σχετικά απότομο (μεγάλη υψομετρική διαφορά).

Χρήσιμες συμβουλές

 • Προτείνεται η είσοδός σας στο φαράγγι της Σαμαριάς από το Ξυλόσκαλο να γίνεται όσο το δυνατόν νωρίτερα το πρωί.
 • Η διάσχιση θα πρέπει να γίνεται αργά, με πολλές στάσεις και ακολουθώντας τις οδηγίες των ενημερωτικών πινακίδων ή των φυλάκων.
 • Οι επισκέπτες θα πρέπει να είναι κατάλληλα ενδεδυμένοι, να φορούν τα κατάλληλα παπούτσια και να έχουν προστασία για τον ήλιο (καπέλο και αντηλιακό).
 • Θα πρέπει να κρατάτε μαζί σας κάτι για να φάτε, καθώς δεν λειτουργούν καταστήματα εντός του φαραγγιού.
 • Θα πρέπει να έχετε νερό μαζί σας, αλλά καθώς υπάρχουν αρκετές πηγές μέσα στο φαράγγι, θα μπορείτε εκεί να ξαναγεμίσετε το μπουκάλι σας.
 • Υπάρχουν τουαλέτες σε αρκετά σημεία κατά μήκος του μονοπατιού.
 • Θα πρέπει να πετάτε τα σκουπίδια σας μόνο στους κάδους απορριμμάτων που θα βρείτε κατά μήκος του μονοπατιού.

Συχνές Ερωτήσεις

Ποια περίοδο είναι το φαράγγι ανοικτό;

Σύμφωνα με τον Κανονισμό του Εθνικού Δρυμού, το φαράγγι της Σαμαριάς ανοίγει από 1η Μαΐου έως 15 Οκτωβρίου κάθε χρόνο. Εάν το επιτρέπει ο καιρός, η περίοδος λειτουργίας του δρυμού μπορεί να παραταθεί έως 31 Οκτωβρίου. Παρόλα αυτά, το φαράγγι θα μπορούσε να κλείσει νωρίτερα εάν το μονοπάτι καταστραφεί μετά π.χ., από μια δυνατή καταιγίδα.

Επιπλέον, εάν ο καιρός είναι ευνοϊκός και το μονοπάτι δεν έχει καταστραφεί από έναν δύσκολο χειμώνα, το φαράγγι μπορεί να ανοίξει νωρίτερα, αλλά όχι νωρίτερα από τις 10 Απριλίου, είτε για όλη τη διαδρομή είτε για 2 χλμ από τη νότια είσοδο & 2 χλμ από τη βόρεια είσοδο.

Η επίσημη έναρξη του Εθνικού Δρυμού καθορίζεται με σχετική απόφαση του Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έναρξη λειτουργίας και τη λήξη της περιόδου επισκεψιμότητας στο φαράγγι, παρακαλούμε να ελέγχετε την ιστοσελίδα μας: https://www.samaria.gr. Εναλλακτικά, μπορείτε να τηλεφωνείτε στα γραφεία μας: +30 28210 45570 ή να καλέσετε το δασικό φυλάκιο στην είσοδο του Εθνικού Δρυμού: +30 28237 70046.

Μέχρι ποια ώρα της ημέρας μπορώ να εισέλθω στο φαράγγι;

Ο Εθνικός Δρυμός ανοίγει από την 1 Μαΐου μέχρι συνήθως την 31 Οκτωβρίου κάθε χρόνο, από τις 6 πμ έως και τις 4 μμ. Παρόλα αυτά, καθώς δεν επιτρέπεται η διανυκτέρευση στο φαράγγι, εάν επιθυμείτε να εισέλθετε στο δρυμό μετά από κάποια ώρα, δε θα σας επιτραπεί να κάνετε ολόκληρη τη διαδρομή. Αυτό συμβαίνει γιατί δε θα έχετε αρκετό χρόνο να φτάσετε στην έξοδο πριν νυχτώσει.  Το ίδιο μπορεί να συμβεί νωρίς το πρωί εάν δεν έχει ακόμη ξημερώσει και θεωρηθεί ότι για τη δική σας ασφάλεια θα πρέπει να εισέλθετε λίγο αργότερα στο φαράγγι (π.χ. στις 07:00 πμ & όχι στις 6:00 πμ). Επειδή αυτό μεταβάλλεται μέσα στην περίοδο που λειτουργεί το φαράγγι, για πληροφορίες σχετικά με την ώρα που μπορείτε να εισέλθετε το νωρίτερο ή το αργότερο στο φαράγγι, καλό θα είναι να επικοινωνείτε με το φυλάκιο εισόδου: +30 28237 70046.

Θα μπορούσε να κλείσει κάποια μέρα το φαράγγι αναπάντεχα;

Το φαράγγι μπορεί να κλείσει για μία ή περισσότερες ημέρες εάν ο καιρός δεν είναι ευνοϊκός (π.χ., εάν αναμένεται βροχή ή καύσωνας).  Αυτό γίνεται σαν μέτρο προφύλαξης για την ασφάλεια των επισκεπτών. Η απόφαση για το κλείσιμο του φαραγγιού λαμβάνεται συνήθως το μεσημέρι της  προηγούμενης ημέρας. Μπορείτε να επικοινωνείτε με τα γραφεία μας: :  +30 28210 45570 ή με το φυλάκιο στην είσοδο του δρυμού: +30 28237 70046 για σχετικές πληροφορίες.

Τέλος, θα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας ότι, ειδικά το φθινόπωρο, το φαράγγι μπορεί να είναι ανοικτό, αλλά εάν πνέουν δυνατοί άνεμοι και υπάρχει σχετικό απαγορευτικό μπορεί να μην αναχωρούν τα καράβια από την Αγία Ρουμέλη, οπότε θα πρέπει ενδεχομένως να διανυκτερεύσετε εκεί. Εάν δεν επιθυμείτε κάτι τέτοιο θα πρέπει  να ελέγξετε προκαταβολικά τα δρομολόγια της ακτοπλοϊκής εταιρίας ΑΝΕΝΔΥΚ:

Γραφείο Αγίας Ρουμέλης
Τηλ.: +30 28250-91251

Γραφείο Χανίων

Τηλ.: +30 28210 95511 & +30 28210 95530
Πώς μπορώ να πάω στο φαράγγι της Σαμαριάς;

Παρακαλούμε, δείτε την ενότητα “Εναλλακτικές διαδρομές μέσα στο φαράγγι της Σαμαριάς”.

Μπορούν παιδιά να διασχίσουν το φαράγγι;

Δεν υπάρχει συγκεκριμένο όριο ηλικίας για την είσοδο στο φαράγγι. Παρόλα αυτά, θα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας ότι το μονοπάτι είναι μεγάλο (16 χλμ) και σχετικά δύσκολο (βραχώδες στο μεγαλύτερο τμήμα του), επομένως δε θα συνιστούσαμε να πάρετε μικρά παιδιά μαζί σας. Εάν αποφασίσετε, παρόλα αυτά, να πάρετε τα παιδιά μαζί σας, θα πρέπει να είστε σίγουροι ότι μπορούν να περπατήσουν τη διαδρομή.  Σε κάθε περίπτωση δε θα πρέπει να αφήνετε τα παιδιά από τα μάτια σας.

Μπορώ να πάρω το σκύλο μου στο φαράγγι;  

Σύμφωνα με τον Κανονισμό λειτουργίας του Εθνικού Δρυμού μπορείτε να τον πάρετε μαζί, μόνο εφόσον είναι δεμένος με λουρί, καθώς η ελεύθερη κυκλοφορία ζώων που συντροφεύουν επισκέπτες απαγορεύεται.

Στοιχεία επικοινωνίας

Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς, γραφεία:

Τηλ..: +30 28210 45570

e-mail: [email protected]

Δασικό Φυλάκιο στο Ξυλόσκαλο: +30 28237 70046

Δασικό Φυλάκιο στην Αγία Ρουμέλη: +30 28250 91254

 

to top